Om akupunktur

Kort om akupunktur
Man kan sammenligne det at sætte nåle i kroppen under en akupunkturbehandling med det at taste et nyt program ind på en computer. Når nålene er sat rigtigt, kan programmet aflæses af hjerne og rygmarv, og kroppen kan nu bruge det nye program på en sådan måde, at den kan komme i bedre balance. Under akupunkturbehandlingen bliver der frigjort et hormonstof, det såkaldte endorfin. Dette endorfin er kroppens eget morfin. Endorfinet har morfinens positive egenskaber, som fx at være smertestillende og beroligende, men ikke de uheldige bivirkninger, som morfin kan have.

Akupunktur har en dybtgående virkning på kroppen, og adskillige lidelser kan påvirkes gunstigt med akupunktur – visse kan tilmed helbredes

Anvendelse af akupunktur
WHO, Verdenssundhedsorganisationen under FN, har på grundlag af videnskabelig forskning udarbejdet en liste over lidelser, hvor akupunktur er særligt velegnet: alle former for smerter, gigtsygdomme i led og muskler, hovedpine/migræne, frossen skulder, tennisalbue, rygsmerter, menstruationsproblemer, hormonelle problemer, højt blodtryk,  kredsløbsproblemer og mange andre problemer. Endvidere er akupunktur meget effektivt ved sportsskader og fx piskesmældslæsioner.

Kilde: www.sundhedsguiden.dk